Zwitser Küng wint voor eigen publiek

02 mei 2019, 17:47 Sport
zwitser kung wint voor eigen publiek
ANP
Stefan Küng heeft de tweede etappe in de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De 25-jarige Zwitser kwam na 174,4 kilometer voor eigen publiek in Morges solo aan. Het was zijn derde ritzege in deze etappekoers en zijn tweede in dit seizoen, na zijn winst in de tijdrit in de Ronde van Algarve in februari.
De regenachtige rit begon in Le Locle en onderweg moesten de renners twee bergen over, van de tweede en derde categorie. De Ier Sam Bennett won de sprint van het peloton, dat bijna een minuut later dan Küng finishte. De Italiaan Sonny Colbrelli eindigde als derde. Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) was de eerste Nederlander op de 27e plek.
De Sloveen Primoz Roglic, ploeggenoot van Kruijswijk, bleef de leider in het klassement, met een voorsprong van 10 seconden op de Portugees Rui Costa. Kruijswijk staat zevende, op 17 seconden van zijn ploeggenoot.
Al snel vormde zich een kopgroep van zes renners, zonder Nederlanders. Mede door toedoen van Jumbo-Visma, die leider Roglic wilde beschermen, liep de voorsprong van de vluchters niet hoger op dan circa 4 minuten. Na de tweede klim maakten Küng, de Belg Frederik Backaert en de Litouwer Gediminas Bagdonas zich los van de andere drie.
Op 18 kilometer voor de finish ging Küng er alleen vandoor. De Zwitserse kampioen tijdrijden hield het tempo er goed in en liet het peloton met de sprinters amper dichterbij komen.
Op vrijdag staat een heuveletappe over 160 kilometer op het programma, met start en finish in Romont. De Ronde van Romandië eindigt zondag met een individuele tijdrit over bijna 17 kilometer door Genève.