Tennissters Bencic en Vondrousova in olympische finale

29 jul 2021, 12:24 Sport
zwitserse bencic naar tennisfinale in tokio
ANP
De olympische tennisfinale bij de vrouwen gaat tussen Belinda Bencic en Marketa Vondrousova. De 24-jarige Bencic won in de halve eindstrijd van Elena Rybakina. De Zwitserse versloeg de speelster uit Kazachstan in drie sets: 7-6 (2) 4-6 6-3.
Bencic, die met Viktorija Golubic aan haar zijde ook nog medaillekansen heeft in het dubbelspel, overleefde in de 73 minuten durende eerste set maar liefst 5 setpoints, om alsnog via de tiebreak als winnaar uit de bus te komen. De partij duurde bijna drie uur.
De Tsjechische Vondrousova (22) was donderdag aanzienlijk sneller klaar in het Ariake Tennispark. Ze veegde de Oekraïense Elina Svitolina, als vierde geplaatst, in ruim een uur van de baan met 6-3 en 6-1. Vondrousova schakelde eerder dit toernooi Kiki Bertens en in de kwartfinale toernooifavoriet Naomi Osaka uit.
Vondrousova deed in 2019 voor het eerst van zich spreken op het allerhoogste niveau. Toen haalde ze de finale van het grandslamtoernooi van Roland Garros. De titel was haar niet gegund.
De vrouwenfinales staan in Tokio zaterdag op het programma. Rybakina en Svitolina staan dan tegenover elkaar in de strijd om het brons.