Zwitserse Kambundji sprint naar WK-goud op 60 meter

18 mrt 2022, 21:41 Sport
zwitserse kambundji sprint naar wk goud op 60 meter
Sprintster Mujinga Kambundji uit Zwitserland heeft bij de WK indoor in Belgrado goud veroverd op de 60 meter. Met een sterke tijd van 6,96 seconden versloeg ze vanuit de buitenste baan de Amerikaanse Mikiah Brisco uit de Verenigde Staten. Die kwam tot 6,99 seconden. De Amerikaanse Marybeth Sant-Price pakte met 7,04 het brons.
De Griek Miltiadis Tentoglou pakte het goud bij het verspringen. De olympisch kampioen van de Spelen van Tokio was met een indrukwekkende sprong van 8,55 meter duidelijk de beste. De Zweed Thobias Montler pakte met 8,38 het zilver. De Amerikaan Marquis Dendy was met 8,27 goed voor brons.
De Belgische Noor Vidts greep het goud op de vijfkamp. Op de Spelen van Tokio greep Vidts nog net naast de medailles, toen haar landgenote Nafissatou Thiam haar titel prolongeerde. Ze werd toen vierde achter Anouk Vetter en Emma Oosterwegel. Nu was de Belgische op vier van de vijf disciplines de beste en had ze met een puntentotaal van 4929 punten een ruime voorsprong op de Adrianna Sulek uit Polen (4851). De Amerikaanse Kendell Williams pakte het brons (4680).
De Ethiopische Lemlem Hailu was de snelste op de 3000 meter. Ze klopte met 8.41,82 de Amerikaanse Elinor Purrier St. Pierre en haar landgenote Ejgayehu Taye.
De Cubaan Lazaro Martinez had eerder op de dag de eerste gouden medaille van de WK indoor gewonnen. Hij versloeg bij het hinkstapspringen olympisch kampioen Pedro Richardo uit Portugal met een sprong van 17,64 meter. Richardo pakte zilver met 17,46 meter. Donald Scott uit de VS sprong naar het brons met 17,21 meter.