Zwitserse politie onderzoekt val wielrenster Furrer op WK

27 sep , 17:00 Sport
anp270924170 1
ZÜRICH (ANP/DPA) - De Zwitserse politie en de openbaar aanklager onderzoeken de noodlottige val van de 18-jarige Zwitserse wielrenster Muriel Furrer. Zij raakte donderdag zwaargewond door een val op de WK wielrennen op de weg bij de junioren en overleed een dag later in het Universitair Ziekenhuis van Zürich.
Furrer liep ernstig hoofdletsel op door de val en werd met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gevlogen. De precieze oorzaak van haar val is nog onduidelijk. Er wordt nog onderzoek gedaan, meldde Olivier Senn van het organisatiecomité.
De organisatie van de WK wielrennen heeft de veiligheidsmaatregelen op het deel van het parcours waar Furrer ten val kwam, verhoogd. "We hebben in de afdaling meer posten neergezet en de afdaling nog eens bekeken", zei Senn.
De mondiale wielerunie UCI besloot eerder na overleg met de familie van Furrer om de WK wielrennen te laten doorgaan. Het programma is wel aangepast. Zo hangen alle vlaggen halfstok en zijn de medailleceremonies soberder. Voorafgaand aan de medailleceremonie van de WK voor beloften was er een moment van stilte ter nagedachtenis aan de wielrenster. Het gala van wielerunie UCI van zaterdagavond is afgelast.