Fietsslot laat dieven overgeven

Foto: Skunklock

Ieder fietsslot is volgens Daniel Idzkowski uit San Francisco binnen een minuut door te zagen. Om toch dieven te weerhouden van het stelen van een stalen ros, bedacht hij daarom een uniek slot. De zogenoemde SkunkLock laat fietsdieven namelijk overgeven, zodra ze een fiets proberen te stelen. Het doel hiervan is dat ze op de vlucht slaan.

Idzkowski was het spuugzat dat zijn fiets en die van zijn vrienden, telkens gestolen werden. Hij bedacht daarom de zogenoemde SkunkLock, een slot dat chemisch gas verspreidt als dieven deze proberen open te breken of slijpen. Naast dat het goedje een uur in de wind stinkt, zorgt het voor moeilijk ademhalen, afname van het zicht en wekt het een braakreactie op. De chemische stof veroorzaakt dus heftige reacties, maar is wel legaal in zowel de Verenigde Staten als Europa.

Volgens Idzkowski en zijn collega Yves Perrenoud kan SkunkLock tegen een stootje. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat het chemische gas vrijkomt, als je ruw met het slot omgaat.

Mocht je SkunkLock willen aanschaffen, dan kan dat via de crowdfundingwebsite Indiego. Aan het unieke slot hangt een prijskaartje van 109 dollar, dat is omgerekend 100 euro. De eerste levering wordt verwacht in juni 2017.