Netflix laat je films en series offline kijken

Foto: Pixabay

Goed nieuws voor leden van Netflix: de dienst heeft het mogelijk gemaakt om wereldwijd films en series te downloaden. Dat maakt de streamingdienst woensdag bekend.

Je kunt dus voortaan series en films onderweg bekijken, zonder dat je mobiele data verbruikt.

Het is overigens nog niet mogelijk om alle video’s van de streamingsdienst offline te bekijken. Momenteel betreft het voornamelijk producties van Netflix zelf, zoals de series Narcos, Orange is The New Black en The Crown. Ook sommige films kun je kijken zonder data te verbruiken. Netflix laat weten het aanbod dat offline gekeken kan worden uit te gaan breiden.

Wil je een video offline kijken? Klik dan op de downloadknop, die naast films en series staat die offline bekeken kunnen worden. De video’s kunnen worden opgeslagen in standaard- of hd-kwaliteit. De gedownloade films kun je als gebruiker vervolgens terugvinden in een nieuw menu.

De nieuwe functie is vanaf woensdag beschikbaar voor iedereen die een tablet of mobiel bezit met het besturingssysteem Android of iOS. Je moet om de feature te kunnen gebruiken eerst wel de nieuwe update van de app downloaden.