5x onmisbare apps voor zwangere vrouwen

Foto: Pixabay

Hulp bieden bij het bedenken van een babynaam, aangeven welke etenswaren je niet mag eten en een virtuele verloskundige, apps kunnen voor zwangere vrouwen een enorme uitkomst bieden. We zetten de handigste apps voor hen op een rij.

Eten tijdens je zwangerschap

Tijdens je zwangerschap kun je sommige etenswaren en dranken beter links laten liggen, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor jou en je kindje. Maar wat mag je nou precies wel en niet eten? De voedingsapp Gezond Groeien van het Voedingscentrum geeft hier een duidelijk overzicht van. De applicatie is beschikbaar voor Android- en Apple-gebruikers.

Schopjes van je baby bijhouden

De schopjes van je ongeboren kind geven voor een groot deel aan hoe actief je baby is. De app Baby Schop Tracker houdt deze bij en toont eventuele veranderingen hierin. De app is beschikbaar voor Android.

Babynamen swipen

In de meeste gevallen is het verzinnen van een naam voor je kindje allesbehalve makkelijk. Maar de app Babyname kan uitkomst bieden. De applicatie, die overeenkomsten vertoond met Tinder, is in het leven geroepen om stelletjes te helpen bij het verzinnen van een naam. Jullie krijgen ieder namen in beeld te zien. Door middel van naar links en rechts te swipen, kun je aangeven of je een naam wel of niet ziet zitten. Als jullie beiden een naam leuk vinden, krijgen jullie hier een melding van. De app is beschikbaar voor Android en iOS.

Virtuele verloskundige

De ene vrouw moet er niet aan denken, terwijl de andere het een uitkomst vindt: een app die je door je bevalling heen helpt. Via de applicatie Doula Bevallingscoach word je gecoacht door een verloskundige. Zo geeft ze je tips om juist te puffen. Daarnaast timet de applicatie je weeën. De app is beschikbaar voor Android en iOS.

In beweging blijven

Relatief weinig vrouwen sporten tijdens hun zwangerschap. Toch is het wel aan te raden. Om te voorkomen dat je oefeningen doet die schadelijk zijn voor jou of je ongeboren kindje, kan je de app Zwangerschap Workout gebruiken. Deze biedt alleen oefeningen aan die geschikt zijn voor zwangere vrouwen. Het is wel aan te raden om, voordat je gaat sporten, met je arts te bespreken of deze oefeningen echt goed voor je zijn. De app is alleen beschikbaar voor iOS.