Toch een paar demonstranten bij Waku Waku in Utrecht

Foto: ANP

Bij het Utrechtse restaurant Waku Waku op het Vredenburg hebben vrijdagavond ondanks dat het niet mocht een aantal demonstranten geprotesteerd. Ruim tien mensen stonden daar met spandoeken. Een man werd gearresteerd.

Toen de politie hen vroeg te vertrekken, leken ze daaraan gehoor te geven. Een deel van hen verplaatste zich echter naar de overkant van het restaurant. Toen de politie de demonstranten opdroeg ook daar te vertrekken, negeerde een van hen dat bevel. Hij is afgevoerd in een politiebusje. De anderen gingen wel weg.

Eerder op de dag bepaalde een rechter dat anti-QR-betogers niet bij het restaurant mogen staan. Wel mogen ze hun protest uiten op het Jaarbeursplein in de stad. Daar waren vrijdagavond geen demonstranten.

De afgelopen dagen demonstreerden telkens tientallen tot honderden mensen bij Waku Waku. Het restaurant weigerde QR-codes van gasten te controleren en moest daarom van burgemeester Sharon Dijksma de deuren sluiten.

Sinds afgelopen zaterdag zijn wegens het coronavirus onder meer restaurants, cafés, theaters en stadions alleen toegankelijk voor mensen die met een QR-code kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn, of negatief getest.