Rode panda’s in DierenPark Amersfoort krijgen namen

Foto: DierenPark Amersfoort

Een aantal maanden geleden zijn in DierenPark Amersfoort twee rode panda’s geboren, een mannetje en een vrouwtje. De rode panda’s hebben nu namen gekregen, zo laat het DierenPark Amersfoort in een persbericht weten.

Hikura en Suki

Onlangs hebben de medewerkers de rode panda’s een naam gegeven. Het mannetje heeft de naam ‘Hikura’ gekregen, wat ‘schittering’ betekent. Het vrouwtje heet ‘Suki’, wat staat voor ‘liefde’. De rode panda’s komen van oorsprong voor in het Himalayagebergte in Zuidoost-Azië; reden om de twee rode panda’s een Aziatische naam te geven.

De dieren werden in juli geboren. De geslachtsbepaling, en dus ook het geven van namen, vindt plaats als de jongen wat ouder zijn.

Bedreigde diersoort

Volgens dierverzorgster Saskia van Soest gaat het hartstikke goed met de panda’s en verkennen zij volop hun verblijf. DierenPark Amersfoort laat weten extra blij te zijn met deze dubbele pandageboorte. In het wild gaat het niet goed met deze soort. Met hun pluizige vacht en donkerbruine ogen, hebben zij een grote aantrekkingskracht op mensen en zijn zij erg populair als huisdier. Daarnaast bedreigen stroperij en bomenkap het dier.

De schatting is dat er nu nog maar 10.000 rode panda’s leven in het wild.

Red Panda Network

Het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund steunt het Red Panda Network. Zij trainen plaatselijke bevolking om woudwachter te worden. Deze woudwachters houden het leefgebied van de panda in de gaten.