Geniet van prachtige herfstkleuren in Utrecht

Foto: Brendan Rühli

Het is weer tijd om de regenlaarzen aan te trekken en eikels en kastanjes te zoeken. Naar buiten er op uit, genieten van de mooie kleuren die de bladeren van de bomen hebben gekregen. Vanaf 15 oktober is het zo ver, de herfstvakantie die begint. Regio noord is als eerste aan de beurt om er op uit te gaan. Klaar voor een wandeling vol variatie? Dan moet je in Utrecht zijn. De wandelpaden in Utrecht verschillen van bos, polder, heide en de stad. Genoeg om te zien dus.

Hartje centrum

Lekker slenteren door de kleine straatjes, kleine hofjes bezoeken of toch de domtoren bewonderden. In het centrum van het mooie Utrecht is er veel te beleven. Loop bijvoorbeeld langs de unieke grachtjes die door de drukke stad stromen. En wist je dat Utrecht wel maar liefst honderden werfkelders telt? Deze werden vroeger gebruikt voor de bevoorrading van de stad. Er is dus genoeg te leren en te ontdekken in het bruisende Utrecht. Ga op pad met een gids of kijk zelf je ogen uit.

Bosrijke wandeling

Loop je liever door het stille loofbos? Dan is een wandeling over de Grebbeberg heerlijk wandelen. De wandeling loopt door het prachtige Utrechtseheuvelrug heen. Er staan enkele begroeide bastions uit 1785 langs de route en kom je een oude ringwalburg tegen. Geniet van het prachtige uitzicht terwijl je richting het Valleikanaal loopt. Via de bossen op de Laarsenberg kom je weer terug bij het begin punt van je route.

Pyramide in Utrecht

Laat je meenemen door de route die langs het landgoed Henschoten loopt en brengt je naar de Pyramide van Austerlitz. De Pyramide is gelegen op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug en in 1804 gebouwd als eerbetoon aan Napoleon Bonaparte. Het is omringd door een bosrijke omgeving. Hier kan je ook tijdens je wandeling meerdere landgoederen en kastelen bezichtigen. Ook is het ideaal voor het wandelen met de hond. Ze mogen bijna overal los lopen, maar let als nog goed op de boordjes waar het staat aangegeven.

Kinderpret

Vlak naast de Pyramide van Austerlitz ligt een grote speeltuin. Ideaal voor de kinderen na het bezichtigen van de Pyramide. De uitgebreide speeltuin heeft botsautootjes, een draaimolen en nog wel veel meer. Genoeg om de kleintjes te vermaken. De speeltuin grenst ook aan een terras zodat u lekker kunt uit rusten terwijl uw kinderen uitrazen. Op deze manier kunnen jij en je gezelschap heerlijke relaxen onder de rook van Utrecht.

Hotel Bon Aparte

Natuurlijk zijn er ook buiten Utrecht veel mooie plaatsen te bezoeken. Denk naast de Utrechtse heuvelrug bijvoorbeeld ook eens aan de achterhoek bijvoorbeeld. Ga gezellig op pad in het prachtige Overijssel, waar je de meeste prachtige kastelen en landgoederen kunt bewonderen. In deze provincie kun je bijvoorbeeld ook heerlijk overnachten in het hotel Bon Aparte dat aan een mooie bosrand is gelegen. Geniet van het lekkere eten dat gemaakt is van producten uit de streek en sta de volgende dag op met een lekker ontbijt, klaar om weer de bossen in te gaan.