Tanja Jess en gynaecoloog Manon Kerkhof over een gevoelig onderwerp

Foto: podcast Tanja Jess

Iedere 2 weken komt er een nieuwe aflevering online met steeds een andere oplossing voor een overgang gerelateerde klacht of problematiek.  Zowel fysieke als mentale en relationele problemen komen aanbod. Er zijn nu al 10+ afleveringen gemaakt en wellicht worden het er nog veel meer. Een soort verzamelplek vol tips&tricks, go to’s, oplossingen en adresjes, voor ieder wat wils. Alles wat voor Tanja jess en haar vriendinnen gewerkt heeft  en dus niet gesponsord door de deelnemers. Zodat geeneen vrouw zich  nog in stilte lijdend misgediagnostiseerd of zonder de juiste zorg door die overgang hoeft te slepen.

afl 1 #29 : met Manon Kerkhof (gynaecoloog) over de overgang in het algemeenen en o.a. hormoonsubstitutie . Aflev.2 #30 met Freek Broekhuijse (haartransplantatie arts) en Simone Fillipini ( ervaringsdeskundige ) over haaruitval en alopecia (FFA) in de overgang.

In deze aflevering van ‘Kaarten op Tafel’ verwelkomt een bijzondere gast, Manon Kerkhof, gynaecoloog en oprichter van de Curilion Vrouwenkliniek in Haarlem. Als pionier in haar vakgebied biedt Kerkhof niet alleen medische expertise, maar ook een unieke benadering van integrale zorg voor vrouwen. Met een focus op gynaecologie, urogynaecologie, echoscopie en seksuologie, is de Curilion Vrouwenkliniek een baken van deskundigheid en empathie in de medische wereld.

Naast haar werk als gynaecoloog heeft Manon Kerkhof ook haar kennis gedeeld door middel van het boek “Ook leuke meisjes worden 50”. Hierin werpt ze een helder licht op een onderwerp dat vaak in de schaduw blijft: de overgang. Met vragen die velen bezighouden, zoals de rol van bio-identieke hormonen, de waarheid achter borstkanker en hormoonsuppletie, en de beschikbare producten op de markt, biedt Kerkhof een kompas voor vrouwen in deze fase van hun leven.

In de podcastaflevering deelt Kerkhof niet alleen haar expertise, maar ook haar passie voor het informeren en ondersteunen van vrouwen in de overgang. Ze bespreekt niet alleen de medische aspecten, maar ook de emotionele en psychologische reis die vrouwen doormaken tijdens deze periode. Bovendien werpt ze licht op haar bijdrage aan het theater, waar ze een platform biedt voor openhartige gesprekken en empowerment voor vrouwen.

Met ‘Kaarten op Tafel’ en de inspirerende inzichten van Manon Kerkhof is deze podcastserie een waardevolle toevoeging aan het landschap van gezondheids- en welzijnsinformatie. Tanja Jess nodigt juist vrouwelijke luisteraars uit om deel te nemen aan deze podcast, waarbij geen onderwerp onbesproken blijft en geen vraag onbeantwoord blijft.