Verdachte dood meisje (14) Leiden langer vast

Foto: ANP

De 32-jarige man die is aangehouden in verband met de dood van een 14-jarig meisje in Leiden blijft de komende veertien dagen vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris in Den Haag maandag bepaald, meldt het Openbaar Ministerie.

De man wordt verdacht van moord dan wel doodslag en ontucht. Hij is een bekende van het uit Hazerswoude-Rijndijk afkomstige slachtoffer, aldus het OM. Het meisje werd vrijdag dood aangetroffen in Leiden, de woonplaats van de verdachte.

Het meisje was donderdagavond 30 december rond middernacht als vermist opgegeven. De politie startte een onderzoek en ging op zoek. De volgende ochtend meldde een groepje sporters dat ze in een speelparkje aan de Melchior Treublaan in Leiden een lichaam hadden gevonden. Het bleek om het vermiste meisje te gaan. De verdachte werd diezelfde dag nog aangehouden.

Het OM is terughoudend met commentaar, omdat de man in alle beperkingen zit. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Omroep West meldde maandag dat de verdachte de turnleraar van het slachtoffer is.

Het nieuws over de dood van het meisje komt “hard aan”, zo liet burgemeester Liesbeth Spies van Alphen aan den Rijn maandag in een verklaring weten. Hazerswoude-Rijndijk valt onder haar gemeente. “Onze gedachten gaan uit naar ouders, familie en vrienden van het meisje”, aldus Spies. “Van hun verdriet kunnen we ons nauwelijks een voorstelling maken. Ik wens alle nabestaanden die haar nu moeten missen heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.”