Politie zoekt fiets van overleden meisje in Leiden

Foto: ANP

De politie is “dringend” op zoek naar tips over het 14-jarige meisje dat op oudejaarsdag dood werd aangetroffen in Leiden. De rechercheurs zoeken onder meer naar informatie over de nog niet gevonden fiets van het slachtoffer, werd dinsdagavond naar buiten gebracht in Opsporing Verzocht.

Het meisje uit Hazerswoude-Rijndijk werd donderdagavond 30 december rond middernacht als vermist opgegeven. De volgende ochtend werd ze door een groepje sporters gevonden in een speelparkje aan de Melchior Treublaan in Leiden. Diezelfde dag nog werd een 32-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van moord dan wel doodslag en ontucht. Volgens het OM is de man een bekende van het slachtoffer.

Het meisje is mogelijk donderdagmiddag voor het laatst gezien bij het Vijf Meiplein in Leiden, aldus de politie, die mensen die haar nog gezien of gesproken hebben dringend oproept zich te melden. Leidenaren die op “een van de mogelijke routes” wonen tussen het Vijf Meiplein en het parkje waar het slachtoffer werd gevonden en camerabeelden hebben, wordt verzocht die te bewaren en de politie in te seinen. “Ook als u denkt dat u niets bijzonders heeft gefilmd.” Hetzelfde geldt voor mensen die bij het parkje aan de Melchior Treublaan wonen en mogelijk iets gezien hebben.

De politie is nog op zoek naar de fiets van de omgekomen tiener en vraagt ook daarvoor om tips. Het gaat om een zwarte elektrische fiets van het merk Cortina. Voorop zit een bruine mand en onder het zadel zit een kettingslot. Wie de fiets ziet wordt verzocht die niet aan te raken, maar de politie te bellen. In Opsporing Verzocht werd duidelijk dat de politie al meerdere tips heeft gekregen over de Cortina-fiets.