Openingstijden van supermarkten tijdens de kerst en rondom oud en nieuw

Foto: ANP

Je hebt alle boodschappen in huis gehaald voor de feestdagen en vervolgens kom je erachter dat je één klein dingetje vergeten bent. Geen stress! Wij hebben de openingstijden van Nederlandse supermarkten tijdens kerst, oud en nieuw en nieuwjaarsdag op een rijtje gezet.

Dirk van den Broek

Dirk zal, in vergelijking met de meeste Nederlandse supers, een uurtje langer geopend zijn op kerstavond, namelijk tot 19:00 uur. De openingstijden van eerste en tweede kerstdag en oud en nieuw zullen verschillen per filiaal. Er zullen tijdens de feestdagen helaas niet erg veel Dirk’s hun deuren openen. Als je erachter komt tóch iets vergeten te zijn, haal je resterende boodschappen dan op tweede kerstdag. Dan zijn er 96 winkels open!

Albert Heijn

Op kerstavond zullen de meeste winkels van Albert Heijn om 19:00 uur dichtgaan en dit geldt ook voor oud- en nieuwsjaarsdag. Tijdens eerste kerstdag zijn er 162 winkels en 39 AH to go’s geopend. Op tweede kerstdag openen 579 supermarkten hun deuren en zijn er 46 AH to go’s open voor een boodschapje. Vaak zijn de meeste supermarkten gesloten op nieuwjaarsdag, maar 164 filialen van Albert Heijn strijken over hun hart en zijn gewoon geopend.

Wat de exacte openingstijden van de supermarkten én de AH to go’s zijn tijdens de feestdagen, is per locatie verschillend.

supermarkt-boodschappen-kassa-albert-heijn-hq-flickr-franklin-heijnen-cc-by-sa-2-0

Aldi

We komen ze over het algemeen misschien niet regelmatig tegen, maar Aldi beschikt over meer dan 500 filialen in Nederland. De precieze openingstijden zijn tijdens kerst en oud en nieuw afhankelijk van de vestiging.

Lidl

De Lidl’s in Nederland zijn op kerstavond geopend tot 18.00 uur, evenals op oudjaarsdag. Tijdens eerste kerstdag zijn er maar 11 winkels geopend. Gelukkig is er op tweede kerstdag meer mogelijkheid voor enkele spoedboodschappen: dan zijn er 255 filialen open. Precieze openingstijden worden bepaald per locatie. Helaas zijn op 1 januari alle Lidl’s gesloten, dus sla indien nodig de katerhapjes vroegtijdig in!

Jumbo

We kunnen op eerste kerstdag ‘hallo’ zeggen tegen 152 Jumbo’s tot gemiddeld 18.00 uur. Tweede kerstdag geeft al iets meer houvast, want dan zijn er namelijk 491 winkels geopend. Sommige filialen zijn langer open, andere sluiten juist eerder hun deuren. Op nieuwjaarsdag zullen er 148 supermarkten van ongeveer 11:00 uur tot gemiddeld 18:30 uur geopend zijn. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website van Jumbo.

supermarkt-hq-flickr-com-christian-schnettelker-cc-by-2-0

Coop

Een sprintje trekken naar de Coop op kerstavond is mogelijk tot 19:00 uur. Gemiddeld een uur later dan de meeste supermarktketens van Nederland hun deuren sluiten. Dit geldt ook voor oudjaarsdag! Voor het geval dat er toch te weinig champagne aanwezig is… Op de eerste dag van kerst zijn er 47 Coop’s geopend, op tweede kerstdag 157 en op nieuwjaarsdag zijn dat er 45. Kijk hier voor alle specifieke openingstijden per filiaal.

Hoogvliet

Alle supermarkten van Hoogvliet gaan op kerstavond om 19:00 uur dicht, met als uitzondering de winkels die normaal gesproken om 18:00 uur sluiten. Dit geldt evenals voor oudjaarsdag. Schrik je midden in de nacht wakker met de ingeving tóch een boodschap over het hoofd te hebben gezien? Bij Hoogvliet kun je op 24 december al vanaf 07:00 uur ’s ochtends terecht.

Voor openingstijden op eerste en tweede kerstdag en nieuwsjaarsdag adviseert Hoogvliet klanten om op de website te kijken wanneer hun dichtstbijzijnde Hoogvliet supermarkt opent.