Politie probeert slimme bril uit op plekken misdrijf

Foto: ANP

De politie gaat binnenkort experimenteren met een slimme bril die samenwerken op afstand mogelijk maakt. De bril, smart-glasses genaamd, maakt het mogelijk rechtstreeks beelden vanaf een plaats delict te delen met een inlichtingenruimte, waar specialisten van onder meer politie, datadeskundigen en justitie meekijken met de rechercheurs ter plaatse. Een woordvoerster van de politie Limburg bevestigde dinsdag berichtgeving hierover in dagblad de Limburger.

De bedoeling is dat de slimme bril binnen een maand op meerdere plekken in Nederland wordt uitgeprobeerd. De politie hoopt met de bril sneller en efficiƫnter te kunnen werken.

De slimme bril is ontwikkeld door een innovatielab van de politie op de Brightlands Campus in Heerlen. De bril maakt snel bundelen van informatie mogelijk zodat forensische rechercheurs op afstand kunnen worden gecoacht.

De bril kan zelfs op afstand bediend worden, bijvoorbeeld voor het maken van foto’s. Ook kan ermee worden gecommuniceerd.

De politie heeft een wensenlijstje van zo’n tweehonderd toepassingen voor de bril bedacht, maar uiteindelijk worden er daarvan zo’n tien getest.