'Schrappen cruises kost Amsterdam duizenden toeristen'

12 mrt 2020, 16:17 Landelijk
schrappen cruises kost amsterdam duizenden toeristen
De beslissing van Viking Cruises om tot 1 mei alle cruisevakanties te annuleren, gaat Amsterdam duizenden toeristen kosten. Dat becijfert een woordvoerder van het Amsterdamse havenbedrijf.
April en mei zijn qua cruisevaarten volgens de woordvoerder drukke maanden voor de Amsterdamse haven. Voor de maand april stonden er 54 riviercruises geboekt. "Die schepen hebben gemiddeld 220 passagiers aan boord", aldus de woordvoerder. Daarnaast zouden drie zeecruiseschepen met nog hogere passagiersaantallen de Amsterdamse haven aandoen. "Dat betekent nogal wat", aldus de woordvoerder. Zij kon nog niks zeggen over het totaal aantal cruisemaatschappijen dat op Amsterdam vaart, en of zij van die bedrijven soortgelijke maatregelen verwacht.
De afdeling economische zaken van de gemeente Amsterdam brengt momenteel de gevolgen van de coronacrisis voor de hoofdstedelijke economie in kaart, liet burgemeester Femke Halsema eerder weten. Het Parool meldde dinsdag dat hotels en restaurants in Amsterdam het aantal gasten flink hebben zien teruglopen.