NOS: technische problemen lijken verholpen

17 nov 2020, 11:23 Landelijk
nos journaal weer uit hilversum storing voorbij
De technische problemen van de NOS door de stroomstoring in het gebouw in Hilversum lijken nu toch verholpen. Dat laat de NOS via Twitter weten.
Het gebouw werd dinsdag om 05.00 uur getroffen door de storing. Voor de uitzendingen van het NOS Journaal moest dinsdagochtend worden uitgeweken naar de studio in Den Haag. Heel vroeg in de ochtend las nieuwslezer Mark Visser het radiobulletin voor op de televisie omdat er geen filmpjes konden worden uitgezonden. Ook waren er in het journaal beelden vanuit de studio van het NOS Radio 1 Journaal te zien. Die radio-uitzending ging ondanks de storing wel door.
De app, de website en Teletekst konden door de storing dinsdagochtend ook enige tijd niet worden ververst. Vanaf 11.00 uur kwam het NOS Journaal weer uit Hilversum. Maar daarna meldde de NOS dat de problemen nog niet helemaal waren opgelost. Maar nu lijkt dat wel het geval. De NOS doet nog onderzoek naar de oorzaak van de storing.
Gemiddeld kijken tussen 07.00 en 10.00 uur een half miljoen mensen naar de journaals. Het ochtendjournaal om 08.00 uur wordt het best bekeken met gemiddeld 350.000 kijkers. Volgens de NOS worden de app, website en Teletekst door honderdduizenden mensen gezien.