Geert Wilders zegt interview bij Nieuwsuur af

09 mrt 2021, 20:34 Landelijk
geert wilders zegt interview bij nieuwsuur af
PVV-leider Geert Wilders heeft een interview bij Nieuwsuur dat donderdag zou plaatsvinden afgezegd. Dat meldt het NPO 2-programma dinsdag op haar website. Wilders geeft als reden op dat hij zich wil voorbereiden op het debat met Mark Rutte, later die avond bij Pauw.
De PVV-leider had volgens Nieuwsuur al maanden geleden toegezegd aan te schuiven. Het nieuwsprogramma heeft Wilders een alternatieve datum aangeboden, maar hij wilde niet. Hoofdredacteur Joost Oranje vertelde vorige week in het programma Spraakmakers hoe lang, intensief en doorwrocht de voorbereidingen voor deze verkiezingsreeks van Nieuwsuur zijn geweest.
Het is de tweede maal dat Wilders niet komt opdagen bij een toegezegd Nieuwsuur-interview. Eerder liet hij verstek gaan in 2017.
Oranje noemt het in een korte verklaring "ontzettend teleurstellend" dat Wilders afhaakt. "Je mag toch hopen dat politici, juist in verkiezingstijd, zich niet onttrekken aan het kritische interview."
Diverse mediarecensenten prezen de afgelopen week de grondigheid en de vasthoudendheid van de gesprekken die Nieuwsuur met politici voert. Vooral de rol van presentator Mariëlle Tweebeeke wordt geroemd.