Lijsttrekker 50PLUS roept nummer 3 op: trek je terug

Foto: ANP

Lijsttrekker van 50PLUS Liane den Haan wil dat de nummer 3 op de kieslijst, Ellen Verkoelen, zich terugtrekt. Ze deed haar oproep dinsdag tijdens een interview op Radio 1. Den Haan zegt niet meer te praten met Verkoelen, omdat zij kritisch is op de koers van de partij.

“Ik ga ervan uit dat als de nummer 3 heel veel moeite heeft met het verkiezingsprogramma en met de lijsttrekker, dat zij zich terugtrekt”, aldus Den Haan. “Ik doe een beroep op haar: trek je terug.”

Het rommelt alweer een tijdje bij 50PLUS. Zo heeft onder meer Verkoelen kritiek op Den Haans standpunten over de pensioenregeling. Eerder leek het nog dat de ruzie was opgelost, maar nu zegt Den Haan dat een “heel klein clubje” binnen de partij nog steeds zorgt voor “heel veel gedoe”.

Dit groepje schaadt volgens de lijsttrekker de partij en moet dan ook “zo snel mogelijk weg”. Den Haan spreekt van een “cultuurverandering” binnen de partij, die heel hard nodig is. Ze belooft de kiezer toe te werken naar een partij van “rust, inhoud en vertrouwen. Maar daar heb ik nog wel even tijd voor nodig”.