Brand in voormalige garage in Goes onder controle

Foto: ANP

In Goes heeft in de nacht van woensdag op donderdag een zeer grote brand gewoed in een leegstaand pand aan de Marconistraat. Het betrof een uitslaande brand in een voormalige garage, liet de veiligheidsregio Zeeland weten. De brand woedde in het dak van het gebouw en het garagedeel. Ook een stuk van het kantoorgedeelte stond in lichterlaaie. Er was niemand binnen toen de brandweer arriveerde, zei een woordvoerder.

De brandweer rukte rond 03.00 uur uit naar de Marconistraat. Iets later werd opgeschaald naar zeer grote brand. “Omdat het een groot pand is”, lichtte de veiligheidsregio toe. “Dan kan het hard gaan met het vuur.” Er werd van vier kanten geblust om te voorkomen dat de brand verder zou uitslaan. Iets na 05.30 uur werd het sein brand meester gegeven. De brandweer verwacht de komende uren nog bezig te zijn met nablussen.

De omgeving werd afgezet voor de bluswerkzaamheden. Een meetploeg werd opgeroepen om te meten of zich hoge concentraties schadelijke stoffen in de lucht bevonden, maar dat was niet het geval. Vanwege de vrijkomende rook werd in de nabije omgeving een NL-Alert verstuurd. Het was niet nodig om omliggende woningen te ontruimen.