Piets weerbericht voor de rest van de week

Foto: Hans Voorn, Slenerzand

Vandaag bewolkt weer. Vooral vanmorgen flink droge perioden. Vanmiddag vanuit het zuidwesten regen of lichte regen. Overdag 9 graden in het noorden tot 12 graden in het zuiden. Een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Vanavond flink droog weer en vannacht vanuit het zuidwesten regen, gevolgd door buiig weer. Een hoge nachttemperatuur van 8 tot 11 graden. Een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Donderdag bewolkt met eerst een lange periode van droog of bijna droog weer. In de middag regen en lichte regen met afwisselend even droog weer. Temperaturen tussen de 11 en de 15 graden, nieuwe warmterecords. De wind uit het zuidwesten is matig tot krachtig. Windstoten in kracht 7. In het Waddengebied in kracht 8. In de avond en nacht wat regen en lichte regen. In de nacht maar liefst 10 tot 12 graden. Ook nieuwe warmterecords.

Oudejaarsdag

Vrijdag (Oudejaarsdag) wordt een dag met veel bewolking en regen of lichte regen. Ook wel droge perioden. Het zuiden en zuidwesten blijven droog. De zon erdoor in het oosten en zuiden. Temperaturen tussen de 12 en 15 graden. Nieuwe warmterecords. De zuidwestenwind is matig tot krachtig, Windstoten in kracht 7.

Oudejaarsnacht in het noorden en oosten wat regen. Verder droog en 9 tot 11 graden. Een matige zuidwestenwind.

Zaterdag (Nieuwjaarsdag): bewolking  en droog weer. In het oosten en zuiden kans op (even) de zon. Overdag 10 tot 14 graden. Op veel plaatsen nieuwe warmterecords. Een matige wind uit zuid tot zuidwest. In de nacht wat regen en 8 tot 10 graden.

Zondag regen en buiig weer met temperaturen rond 11 en 12 graden. Maandag buien en 10 of 11 graden. Dinsdag en woensdag kouder met kans op winterse buien. Voor 30 december (donderdag) 13,0 graden in 1925. Nu verwacht ik rond 14 graden. Op 31 december (vrijdag, Oudejaarsdag) is het record 13,7 graden uit 2017. Nu verwacht ik rond 14 graden. Dat wordt spannend. Voor 1 januari (zaterdag, Nieuwjaarsdag) 13,4 graden in 1988. Ik verwacht nu rond 14 graden.