Piets weerbericht: nieuwe warmterecords

Foto: Ans Hendrikx, Veen

De nieuwe warmterecords waren er vannacht en vanmorgen vroeg al. De Oudejaarsdag wordt een dag met veel bewolking en vanmorgen vanuit het westen regen, vanmiddag er nog buien achteraan. Het zuidoosten kan droog blijven. Later vanmiddag wordt het overal droog weer. Temperaturen tussen de 12 en 14 graden. De zuidwestenwind is matig tot krachtig. Windstoten in kracht 7.

Vanavond, Oudejaarsavond en ook Oudejaarsnacht droog weer en 9 tot 11 graden. Een matige zuidwestenwind.

Nieuwjaarsdag

Zaterdag (Nieuwjaarsdag): bewolking en droog weer. In het zuiden van Limburg de zon er nog door. Overdag 12 tot 15 graden en opnieuw warmterecords. Een matige tot vrij krachtige wind uit zuid tot zuidwest. In de nacht wat regen en 9 of 10 graden.

Zondag regen en lichte regen. Ook droge perioden en temperaturen tussen 11 en 13 graden. Een matige tot vrij krachtige wind uit het zuidwesten. Maandag buien en 10 of 11 graden. In het westen en noorden de zon erdoor. Dinsdag en woensdag buiig weer, later mogelijk winterse buien. Temperaturen woensdag terug naar 7 graden overdag en 2 of 3 graden in de nacht. Kans op grondvorst en gladheid!

Iedereen een prima jaarwisseling toegewenst en een succesvol 2022!