Sint-Maarten ook hoogrisicogebied vanaf zondag

Foto: ANP

Duitsland wijst vanwege de vele coronabesmettingen vanaf zondag Sint-Maarten ook aan als zogeheten hoogrisicogebied. Reizigers vanaf dat eiland moeten zich voor vertrek naar Duitsland via internet registreren bij de Duitse autoriteiten en bij aankomst vijf tot tien dagen in quarantaine als ze geen vaccinatie- of herstelbewijs kunnen uploaden.

De inreisbeperkingen gelden voor mensen die in de tien dagen voor hun aankomst in een hoogrisicogebied zijn geweest, al gelden er wel uitzonderingen voor grensverkeer, forenzen en mensen die doorreizen naar andere landen. Bonaire, Sint-Eustatius en Saba hadden al sinds eind juli de status van hoogrisicogebied. Aruba en CuraƧao volgden een week geleden. Het Nederlandse vasteland heeft die status sinds november. Het Koninkrijk der Nederlanden is nu volgens de Duitse gezondheidsautoriteiten in zijn geheel een hoogrisicogebied.

Duitsland eist van iedereen vanaf 12 jaar, ongeacht waar ze vandaan komen, een coronabewijs als ze het land inreizen. Dat mag een vaccinatie- of herstelbewijs zijn, maar ook een recente coronatest. Reizigers zonder de juiste documenten kunnen worden beboet.