Hoekstra noemt dodelijke afloop halloweenfeesten Seoul 'tragedie'

29 okt 2022, 22:17 Landelijk
hoekstra noemt dodelijke afloop halloweenfeesten seoul tragedie
Minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra laat weten geschokt te zijn door de dramatisch verlopen halloweenfestiviteiten in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul die tientallen mensen het leven heeft gekost. Voor zover bekend zijn er 146 mensen overleden door de enorme drukke toeloop bij de feesten.
"Het is een tragedie dat een onschuldige avond van halloweenfeesten zo abrupt dodelijk werd. Mijn gedachten gaan uit naar de Koreaanse families die vandaag dierbaren hebben verloren", aldus Hoekstra op Twitter. Ook premier Rutte laat weten "geschokt en bedroefd" te zijn "door het nieuws van het tragische incident in Seoul dat het leven kostte aan zoveel Koreanen".
Naar schatting waren 100.000 mensen naar het uitgaansdistrict Itaewon gekomen om Halloween te vieren, voor het eerst na de coronacrisis zonder mondkapjes te dragen en afstand te houden. Zaterdagavond brak er in die grote menigte paniek uit, wat leidde tot chaos. Mensen kregen daardoor een hartstilstand, raakten bewusteloos of ernstige ademhalingsproblemen. Naar schatting raakten er meer dan 150 mensen gewond.