Nog 11 man vast voor geweld rond wedstrijd Den Bosch – Top Oss

Foto: ANP

Elf jongens en mannen zijn de afgelopen dagen opgepakt voor het geweld rond de wedstrijd FC Den Bosch tegen Top Oss op 17 september in het stadion De Vliert in ‘s-Hertogenbosch. Supporters pleegden die dag vernielingen en richtten hun agressie tegen stewards en agenten. Op de dag van de rellen hield de politie ook al elf mensen aan.

De opgepakte verdachten komen uit de gemeenten Den Bosch, Vught, Bernheze en Heusden en zijn tussen de 15 en 36 jaar. Volgens de politie hebben zij geweld tegen politieagenten gebruikt. Een 31-jarige man uit Oss wordt verdacht van zware mishandeling van een steward. Alle verdachten zijn na een verhoor vrijgelaten en moeten zich later voor de rechter verantwoorden.

De politie sluit niet uit dat nog meer mensen worden gearresteerd. Recent deelde de politie foto’s van verdachten van wie de identiteit nog niet bij de politie bekend is.

Het Openbaar Ministerie heeft alle verdachten een gebiedsverbod en meldplicht opgelegd. De jongens en mannen mogen niet in de omgeving van de stadions van beide clubs komen tijdens en in de uren om de wedstrijd heen. Zij moeten zich ook melden op het politiebureau bij uitwedstrijden van hun club, aldus de politie. Ook Den Bosch heeft tegen verschillende verdachten maatregelen getroffen. FC Den Bosch heeft de aangehouden verdachten een stadionverbod opgelegd.

De dreiging was op de dag van de rellen dusdanig groot dat de burgemeester van Den Bosch, Jack Mikkers, een noodbevel moest uitvaardigen om de politie haar werk te kunnen laten doen.