The Voice-presentator Martijn Krabbé ‘opgelucht’ na nieuws van OM

Foto: ANP

Martijn Krabbé is blij dat ruim een jaar nadat de vermeende misstanden bij The Voice of Holland aan het licht waren gekomen een “volgende stap” is gezet. “Ik was ook wel opgelucht toen ik het nieuws zag vandaag”, zei de presentator van de talentenjacht in Jinek. Dinsdag maakte het Openbaar Ministerie (OM) bekend dat oud-coach Ali B en voormalig bandleider Jeroen Rietbergen worden vervolgd voor zedenzaken rond het tv-programma. Het onderzoek naar Marco Borsato rond The Voice wordt geseponeerd, maar wel loopt nog een ander zedenonderzoek tegen hem.

Krabbé vindt wel dat het “lang” heeft geduurd voordat er een update kwam in de zaak. Maar daar maakt de presentator uit op dat er “buitengewoon zorgvuldig onderzoek gedaan is door het Openbaar Ministerie en dat is natuurlijk een hele goede zaak”, zegt hij. “Het is nu aan de rechter en daar hoort het ook.”

Zelf heeft Krabbé naar eigen zeggen nooit iets van grensoverschrijdend gedrag gezien bij The Voice. “Laat ik het niet te zwaar maken en ‘let’s not make this about me’, maar je gaat aan zoveel dingen twijfelen.” De presentator is daarnaast erg benieuwd naar het externe onderzoek dat nog wordt gedaan door advocatenkantoor Van Doorne. “Want zover ik weet heb ik daar met tientallen, wat zeg ik, honderden mensen op een geweldige manier samengewerkt.”

Krabbé is nog niet benaderd voor dat onderzoek, maar dat vindt hij niet zo raar. “Iedereen denkt dat je daar (als presentator, red.) altijd aanwezig bent. Ik was daar af en toe en dan doe je je ding.”