Cameratoezicht bij door explosies getroffen winkelcentrum Arnhem

Foto: ANP

Er worden vrijdag camera’s geplaatst bij het winkelcentrum in de Arnhemse wijk Elderveld. In dat winkelcentrum waren vrijdagmorgen vroeg twee explosies, die flinke schade aanrichtten. Een nacht eerder werden in het centrum verdachte pakketjes geplaatst, die door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) zijn weggehaald. Het staat nog niet vast of bij beide incidenten dezelfde daders betrokken waren. Er is volgens de politie nog niemand aangehouden.

De politie heeft donderdag uitgebreid onderzoek gedaan in en rond het winkelcentrum en doet dat vrijdag opnieuw. Er wordt volgens een woordvoerder van de politie vanzelfsprekend ook extra gesurveilleerd. Het is geregeld onrustig rondom het centrum in Arnhem-Zuid. Burgemeester Ahmed Marcouch heeft beide zaken waar donderdagmorgen een verdacht pakketje voor de deur lag voor twee weken laten sluiten. Een van beide ondernemers is het daar niet mee eens en zegt op Facebook dat hij het besluit gaat aanvechten.

Een explosie had vrijdagmorgen vroeg plaats voor een eetcafé waar donderdag ook een pakketje lag. De andere explosie was bij een andere zaak. Er is niemand gewond geraakt. Een van de getroffen ondernemers zei tegen Omroep Gelderland dat er zwaar vuurwerk gebruikt zou zijn, maar de politie wil daar niets over zeggen. De politie zoekt camerabeelden en getuigen.