WeWork lijkt een definitief bankroet te hebben afgewend. De werkplekkenverhuurder heeft een overeenkomst getekend met verschillende geldschieters voor een herstructurering van het bedrijf, dat ook locaties heeft in Nederland. Zij komen met zo'n 450 miljoen dollar over de brug, in ruil voor aandelen in WeWork.
Een financieringsvoorstel van oprichter Adam Neumann werd afgewezen. Persbureau Reuters en zakenkrant The Wall Street Journal berichtten vorige maand over dat plan, dat erin voorzag dat Neumann WeWork voor 500 miljoen dollar zou terugkopen. Door dat voorstel gaat nu een streep. Volgens de nieuwe overeenkomst zal WeWork voor het grootste deel in handen komen van Cupar Grimmond, dat aangeboden heeft 337 miljoen dollar financiering te verstrekken. Een groep obligatiehouders van het bedrijf heeft verder ingestemd met financiering ter waarde van 112 miljoen dollar.
Onder Neumann groeide WeWork hard en kreeg het bedrijf een waarde van 47 miljard dollar toegedicht. Maar in de aanloop naar een beursgang van de kantoorverhuurder in 2019 werd duidelijk dat het bedrijf zwaar verliesgevend was door alle investeringen voor uitbreiding. De waardering van het bedrijf kelderde vervolgens. Neumann zelf kwam daarbij in opspraak. Hij gaf familieleden belangrijke posities binnen het bedrijf. Ook werd hij ervan beschuldigd met een eigen bedrijf vastgoed te kopen om die bezittingen vervolgens aan WeWork door te verkopen.