Zoektocht naar vermisten in Maas bij Venlo

Foto: ANP

Hulpdiensten zijn sinds zondagochtend bezig met een zoektocht naar twee mogelijke drenkelingen in de Maas bij Venlo. De twee zouden volgens omstanders in het water zijn gesprongen bij de Maaskade in de Limburgse stad en sindsdien verdwenen zijn.

Na de melding rond 06.45 uur begonnen brandweer en politie een grote zoekactie. De brandweer is daarmee om 09.15 uur gestopt, een specialistisch team van de politie zoekt wel nog verder met een sonarboot.

Volgens de melders zouden zondagochtend vroeg drie mensen in het water gesprongen zijn. Eén van hen wist de oever te bereiken, maar de andere twee zijn sindsdien spoorloos. “Twee duikteams van de brandweer kwamen gelijk in actie”, zei een woordvoerster van de politie. “Omdat ze niets konden vinden zijn ze daarmee na enkele uren gestopt. Daarna nam de politie de zoektocht over.”

De Maas wordt over een relatief grote afstand doorzocht, vanaf de Maaskade in Venlo tot de brug van de A67 bij Velden. Dit heeft volgens de woordvoerster te maken met de snelle stroming. Dat komt door de hevige regenval van de afgelopen weken. Door die stroming kunnen drenkelingen over een grote afstand worden meegevoerd. “De zoektocht kan nog wel enige tijd duren”, zei ze.

Het is nog onduidelijk waarom de drie personen in het water gesprongen zijn.