Politie viel restaurant Hilversum binnen om drugshandel en gokken

08 jun , 14:44 Landelijk
politie viel restaurant hilversum binnen om drugshandel en gokken
De politie is vrijdagavond een restaurant in Hilversum binnengevallen na meerdere meldingen over mogelijke drugshandel en illegaal gokken in de zaak. Eén persoon is aangehouden op verdenking van handel in harddrugs, zo meldt de politie zaterdag. Tijdens de inval zat de horecazaak aan de Larenseweg vol met gasten.
Na de meldingen die de afgelopen maanden binnenkwamen was de politie een onderzoek begonnen. "Het bedrijf zou bijna nooit open zijn, maar op vreemde uren zou er wel bedrijvigheid te zien zijn rond het pand", aldus de politie. "Uit het onderzoek kwamen sterke aanwijzingen naar voren dat vanuit de horecagelegenheid werd gehandeld in verdovende middelen en er illegale gokactiviteiten zouden plaatsvinden."
Toen het arrestatieteam binnenviel, waren er ongeveer veertig mensen in het pand. Zij zijn gefouilleerd. Een 37-jarige medewerker uit Huizen werd aangehouden nadat er bij hem een handelshoeveelheid drugs werd gevonden. Een andere medewerker kreeg een proces-verbaal omdat hij een mes bij zich had. Tien personen waren illegaal aan het gokken. "Deze personen zijn verhoord. Hun zaken worden ingestuurd naar het OM", meldt de politie. Ook is er bijna 8000 euro aan contant geld in beslag genomen.
De politie doet verder onderzoek naar de hele zaak.