Trump wil grote renteverlaging Fed om coronavirus

03 mrt 2020, 8:53 Zakelijk
trump wil grote renteverlaging fed om coronavirus
De Amerikaanse koepel van centrale banken, de Federal Reserve, moet met een flinke renteverlaging komen vanwege de negatieve economische impact van het nieuwe coronavirus en de afzwakkende wereldeconomie. Dat schreef de Amerikaanse president Donald Trump in een tweet in een reactie op een renteverlaging door de Australische centrale bank.
"De Fed moet versoepelen en met een grote renteverlaging komen", schreef Trump. Volgens de president zorgt de Fed voor een nadelige concurrentiepositie voor de Verenigde Staten en Amerikaanse exporteurs door geen actie te ondernemen tegen de economische gevolgen van het coronavirus. Dit moet volgens Trump juist andersom zijn. Hij meldde verder dat Fed-voorzitter Jerome Powell het vanaf het begin verkeerd heeft aangepakt bij de Amerikaanse centrale bank. Trump haalde in het verleden geregeld uit naar Powell.
De Fed heeft aangegeven klaar te staan om op te treden tegen de effecten van het coronavirus. Op de financiële markten groeit de verwachting dat de Amerikaanse centrale bank later deze maand met een renteverlaging gaat komen.