Jumbo: bijna iedereen krijgt bij reorganisatie nieuwe functie

Foto: ANP

Bijna iedereen van wie de baan kwam te vervallen bij een reorganisatie van Jumbo heeft een nieuwe functie gevonden binnen het bedrijf. Dat zegt financieel topman Ton van Veen. Slechts enkele medewerkers verlaten de supermarktketen omdat ze de beschikbare functies niet zien zitten.

Vakbond FNV noemde de reorganisatie eerder “een verkapte bezuiniging”, waarmee de supermarktketen de salarissen van personeel zou kunnen verlagen. Vakbondsbestuurder Mari Martens raadde de Jumbo-werknemers aan niet te trappen in het trucje van de keten, waarmee het de salarissen van personeel zou kunnen verlagen.

Volgens Jumbo is de reorganisatie geen poging om te bezuinigen maar het gevolg van een inspanning om winkels beter af te stemmen op de behoefte van klanten. Zo verdwijnt de functie ‘afdelingschef’ en zijn er meer banen ontstaan die “servicegericht” zijn. Werknemers van wie de functie zou verdwijnen, moesten solliciteren op een nieuwe positie.

Jumbo laat weten inmiddels 98 procent van de medewerkers te hebben “herplaatst”. Dat percentage kan nog verder oplopen. De werknemers van wie de baan zou verdwijnen kregen voorrang op de nieuwe functies. De supermarktketen gaat geen melding doen van een collectief ontslag bij uitkeringsinstantie UWV. Dat betekent dat er niet meer dan twintig dienstverbanden worden beĆ«indigd binnen een periode van drie maanden.