Flow Traders onderuit op Damrak na resultaten

Flow Traders ging vrijdag hard onderuit op de Amsterdamse beurs. De flitshandelaar boekte in de eerste drie maanden van dit jaar flink minder winst, met gedaalde inkomsten in Europa en op het Amerikaanse continent. Volgens het bedrijf werd een toename van de handel in aandelen daarbij tenietgedaan door minder handel in obligaties, valuta, cryptovaluta en grondstoffen. Het aandeel werd ruim 10 procent lager gezet.

De algehele stemming op de aandelenmarkten bleef verder voorzichtig. Beleggers kijken vooral uit naar de rentevergaderingen van de centrale banken in de Verenigde Staten en Europa volgende maand. De AEX-index noteerde in de ochtendhandel vrijwel vlak op 760,92 punten. De MidKap daalde 0,2 procent tot 933,17 punten. De beurzen in Frankfurt en Londen bleven ongewijzigd, die in Parijs won 0,2 procent.

Verfconcern AkzoNobel klom 1,5 procent na beter dan verwachte resultaten van zijn Amerikaanse concurrent PPG en was de sterkste stijger in de AEX. Chipmachinemaker ASML volgde met een plus van 1 procent. ABN AMRO (min 4,5 procent) noteerde ex dividend. Dat betekent dat een aandeel geen recht meer geeft op het dividend over de afgelopen periode. De aandelenkoers zakt daardoor doorgaans met ongeveer de waarde van het dividend.

Techinvesteerder Prosus kampte met koersverliezen in de Chinese techsector, waarin het grote belangen heeft, en verloor dik 2 procent. Bij de kleinere bedrijven won Wereldhave 0,1 procent. Het vastgoedbedrijf zag de resultaten afgelopen kwartaal onder druk staan, maar handhaafde wel de verwachting voor het hele jaar. Beddenverkoper Beter Bed daalde dik 1 procent na publicatie van de kwartaalcijfers.

Laadpalenmaker Alfen steeg bijna 4 procent dankzij een koopadvies door Deutsche Bank. Ease2pay zakte 4 procent. Het betalingsbedrijf liet weten 25 miljoen euro aan waarde af te boeken op het overgenomen Involtum. In januari 2022 nam Ease2pay alle aandelen van dat betalingsplatform over voor 27,6 miljoen euro. De afboeking heeft volgens Ease2pay geen invloed op de liquiditeitspositie van het bedrijf.

In Frankfurt zakte SAP bijna 2 procent hoewel het Duitse softwareconcern afgelopen kwartaal meer omzet boekte dan verwacht. Autofabrikant Mercedes-Benz won 2 procent na goed ontvangen kwartaalcijfers.

De euro was 1,0943 dollar waard, tegen 1,0970 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,7 procent minder op 76,81 dollar. Brentolie werd ook 0,7 procent goedkoper, op 80,53 dollar per vat.