Organisator Magisch Maastricht: “Ik hoop dat bezoekers zich niet laten afschrikken door de aanslag in Berlijn”

Foto: Facebook Magisch Maastricht

Maastricht is tot en met 1 januari 2017 omgetoverd tot een winterwonderland. Ralph Meijs, organisator van Magisch Maastricht, hoopt dat door de aanslag in Berlijn er niet minder bezoekers komen naar de kerstmarkt. “Het is heel triest wat er is gebeurd. Ik hoop dat het mensen niet afschrikt om een bezoekje te brengen aan ons evenement.”

Meijs verwacht overigens dat, ondanks de verschrikkelijke gebeurtenis, het megadruk gaat worden in Maastricht tijdens de kerstvakantie: “Nu is het rustig, maar dat is altijd zo op dinsdagen. Ik denk echter dat het in de vakantie en tijdens lange weekenden enorm druk gaat worden. Nee, ik verwacht niet dat de mensen wegblijven.”

Meijs laat weten extra oplettend te zijn. “Dat is al zo sinds we opbouwden en is helaas nodig in deze tijd. Veiligheid is dan ook ‘top of mind’ bij ons. Onze veiligheidsmaatregelen stemmen we af met de gemeente en Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Momenteel wordt dreigingsniveau 4 gehanteerd, dat houdt in dat er een significante dreiging is (de kans op een aanslag is in Nederland reëel, maar er zijn geen concrete aanwijzingen, red.). Indien het nodig is, zullen we onze maatregelen in overleg met hen aanpassen.”