De beste arthouse films van februari 2017

Foto: Screenshot Heleen van Royen YouTube

Heb je een keer behoefte aan iets anders dan een mainstream film? Probeer dan eens een van deze arthouse films die sinds deze maand in de bioscoop zijn te bewonderen.

Moonlight

Moonlight vertelt het verhaal over de Afro-Amerikaanse Chiron die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. Gedurende de film zie je de drie levensfases waarin Chiron zich bevindt. De film is gebaseerd op het ongepubliceerde toneelstuk ‘In Moonlight Black Boys Look Blue’.

Moonlight draait momenteel in de bioscoop.

Lion

Lion vertelt het waargebeurde verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley. Als de vijfjarige Saroo per ongeluk terecht komt in een trein die hem naar de andere kant van India brengt, zwerft hij wekenlang over de straten van India. De jongen belandt in een weeshuis waar hij uiteindelijk wordt geadopteerd door een Australisch echtpaar. Saroo kan zijn verleden niet loslaten en begint als hij dertig is met zijn zoektocht naar zijn verloren familie.

Lion draait momenteel in de bioscoop.

Jackie

Deze film laat de nationale rouw om John F. Kennedy in 1963 zien door de ogen van voormalig First Lady Jackie Kennedy. De rol van Jackie wordt gespeeld door Nathalie Portman. Het verhaal laat de periode zien waarin de hele wereld zich bezig hield met de beroemde weduwe en de obstakels waar zij mee te maken kreeg.

Jackie draait vanaf 16 februari in de bioscoop.

Het doet zo zeer

Het doet zo zeer is het portret van de dementerende moeder van schrijfster Heleen van Royen. In een periode van ruim een jaar volgt ze haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Van Royen bedient de camera het grootste gedeelte van de documentaire zelf.

Het doet zo zeer draait vanaf 23 februari in de bioscoop.