BBC filmt serie over Amsterdam in Leiden

Foto: Flickr David Shankbone (CC BY 2.0)

De nieuwe BBC-serie The Miniaturist speelt zich af in Amsterdam. Maar wie hoopt tijdens het kijken plekjes in onze hoofdstad te herkennen, komt van een koude kermis thuis. De serie is namelijk opgenomen in de stad Leiden en in een studio in Groot-Brittannië.

Het ligt voor de hand om de serie in Amsterdam op te nemen. Het verhaal gaat namelijk over de 18-jarige Nella Oortman die in de Gouden Eeuw in Amsterdam trouwt met een vooraanstaande VOC-koopman. De makers van de serie besloten echter vanwege ‘logistieke redenen’ vorige week te filmen in Leiden.

De opnames in Leiden duurden een paar dagen. De beelden die in ons land geschoten zijn, zullen een klein deel van de serie vormen. De meeste opnames vinden plaats in een studio in Groot-Brittannië.

Volgens de gemeente Leiden was de wereldberoemde actrice Emma Watson ook van de partij in Leiden, maar productiemaatschappij Topkapi Films, die de opnames begeleidde, ontkent dit, aldus Nu.nl.

The Miniaturist is gebaseerd op het boek Het Huis Aan De Gouden Bocht van schrijver Jessie Burton. Nella ontvangt een poppenhuis van haar man als huwelijkscadeau, waarna er vreemde dingen gebeuren.