GoneOut: van hobby op zolderkamer naar meest uitgebreide uitgaanskalender van Nederland

Foto: Privéfoto

De meest bijzondere technieken en uitvindingen worden bedacht en uitgewerkt op een zolderkamer. Dat is ook het geval bij de app van Jeroen Maas. De applicatie, genaamd GoneOut, biedt de meest uitgebreide en actuele uitgaanskalender van Nederland. Het gaat GoneOut zelfs zo voor de wind dat de app, na succesvolle lanceringen in verschillende steden, vanaf donderdag 20 april in heel ons land beschikbaar is.

Dat Jeroen een applicatie zou bedenken die inmiddels door zo’n 100.000 mensen is gezien of wordt gebruikt, daar had hij van tevoren niet op gerekend. Hij bedacht deze namelijk als hobby voor zijn vrienden en zichzelf: “In 2013 gingen mijn vrienden en ik in de zomervakantie uit. We kwamen op een feestje aan, maar daar bleek geen hond te zijn. We besloten op de bonnefooi naar andere plekken in de stad te gaan, maar ook daar was het rustig. Wat bleek achteraf? Net buiten de stad was een groot tentfeest waar iedereen was; logisch dat de andere uitgaansgelegenheden uitgestorven waren. Om te voorkomen dat mijn vrienden en ik tijdens het uitgaan weer iets zouden mislopen, begon ik als hobby een goede uitgaanskalender te maken.” Het idee voor GoneOut was geboren.

Inmiddels biedt GoneOut een complete uitgaanskalender. Van feestjes in kroegen tot festivals en van optredens in comedian cafés tot schuurfeesten, je kunt het op de applicatie, die ook via de homepage van Nieuws.nl is te gebruiken, vinden. Handig, maar wat maakt deze uitgaanskalender zo bijzonder ten opzichte van vergelijkbare overzichten van evenementen? Jeroen: “Ik werk met een speciaal algoritme waardoor het mogelijk is om alle feestjes die op Facebook staan per plaats te weergeven op GoneOut. Daarin is de app uniek. Sterker nog, met meer dan 2.000 events per week biedt de app het meest volledige overzicht voor mensen die een feestje willen bijwonen in Nederland. Daarnaast onderscheidt GoneOut zich door de handige zoek- en filterfuncties. Zo kun je direct zien welke feestjes bij jou om de hoek zijn. Binnen een paar minuten heb je bijvoorbeeld de leukste party op Koningsdag gevonden.”

Dat GoneOut zo’n succes is dat de applicatie nu ook landelijk is gegaan, vindt Jeroen bijzonder: “Ik ontwikkelde de applicatie als hobby voor mijzelf en mijn vrienden. Dat deze inmiddels door duizenden mensen wordt gebruikt, had ik dan ook niet verwacht.”

Fotocredit: Flickr.com Eva Rinaldi (CC BY-SA 2.0)

Jeroen is niet de enige die op de spreekwoordelijke zolderkamer als hobby aan een idee werkte dat steeds succesvoller werd of wordt. Zo zijn onder meer de Nederlandse bedrijven Marktplaats, JC-Electronics en Thuisbezorgd zo ontstaan. Inmiddels zijn het miljoenenbedrijven. Wie weet kan GoneOut zich in de toekomst wel in het rijtje bij deze toonaangevende bedrijven scharen. Hij heeft in ieder geval de drang om te groeien en te verbeteren: “Ik ben nooit tevreden en wil dan ook de applicatie blijven ontwikkelen. Zo wil ik het mogelijk maken om te kunnen filteren op muzieksmaak, een eigen website lanceren en uitgaansnieuws en leuke winacties toevoegen. Daarnaast zijn er ook andere landen waar ze gave feesten organiseren.”

Voor iedereen die de leukste feestjes op bijvoorbeeld Koningsdag niet wil missen: GoneOut is gratis beschikbaar voor Android en iPhone en ook te gebruiken via de homepage van Nieuws.nl.