Vijfde Koningsspelen op 6000 basisscholen van start

De Koningsspelen op de Jan Hekmanschool in Ouderkerk aan de Amstel
De Koningsspelen op de Jan Hekmanschool in Ouderkerk aan de Amstel
Foto: Nieuws.nl

Ruim een miljoen schoolkinderen hebben een sportieve outfit uit hun kast gehaald. Scholieren van 6.000 basisscholen doen vrijdag namelijk alweer voor de vijfde keer mee aan de Koningsspelen. Ook op de Jan Hekmanschool in Ouderkerk aan de Amstel worden de Koningsspelen volop gevierd. Op het sportveld dansen kinderen enthousiast op het officiële lied van de Koningsspelen, Okido van Kinderen voor Kinderen. Vervolgens zullen ze andere sporten gaan doen.

De Koningsspelen hebben, om het vijfjarige jubileum te vieren en het feit dat de koning dit jaar vijftig wordt, dit jaar als thema Feest!. Hoe de dag er precies uitziet, beslist iedere school voor zichzelf. Wel moet de dag in het teken staan van beweging en wordt de dag afgetrapt met een feestelijk ontbijt.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaven vanochtend het startsein voor de Koningsspelen op basisschool De Vijfmaster in Veghel. Buiten op het schoolplein genoten de leerlingen, samen met de koning en koningin, van een gezond Koningsontbijt. Ook het officiële lied van de Koningsspelen, Okido van Kinderen voor Kinderen, werd uitgevoerd.

De Koningsspelen zijn voor het eerst georganiseerd in 2013 in het kader van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. De landelijke coördinatie van de Koningsspelen is in handen van de Johan Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation. Het evenement vindt ieder jaar plaats op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag op 27 april.

Lees ook: