Serie over aanslag Songfestival uitgesteld

Foto: ANP

De Israëlische publieke omroep KAN zendt een komische miniserie over een terrorist die een aanslag wil plegen tijdens het Eurovisie Songfestival voorlopig niet uit. De omroep heeft hiertoe besloten na overleg met de European Broadcasting Union (EBU), die verantwoordelijk is voor de organisatie van het internationale liedjesfestijn.

De serie, die de titel Douze Points heeft, vertelt over een homoseksuele moslim die Frankrijk vertegenwoordigt tijdens een competitie die erg lijkt op het Eurovisie Songfestival. Hij wordt gechanteerd door Islamitische Staat, dat de zanger wil dwingen een aanslag te plegen op de finale van het evenement in Tel Aviv.

De EBU benaderde de Israëlische publieke omroep al in februari toen de serie werd aangekondigd. In eerste instantie leidden deze gesprekken niet tot een andere koers van KAN. Maar de European Broadcasting Union bleef toch druk uitoefenen. De organisatie stuurde vorige week een brandbrief dat het toch uitzenden van de parodie ,,belangrijke politieke en juridische consequenties” zou kunnen hebben voor de samenwerking met KAN.

Douze Points wordt nu uitgezonden ruim ná het Eurovisie Songfestival, meldt persbureau AFP.