Sterrenchef Joris Bijdendijk van het RIJKS restaurant in Amsterdam pakt het tijdens de paasdagen even helemaal anders aan. Bijdendijk organiseert een 'Geitenbokjesdiner' en blaast hiermee leven in een stokoude Nederlandse traditie.
Bokken, oftewel mannetjesgeiten, worden gezien als iets 'nutteloos'. Melk geven ze niet en het vlees wordt niet gegeten. Zonde, vindt Bijdendijk. De chefkok wil hier verandering in brengen met zijn aftrap van het 'geitenbokkenseizoen'. "Het is goed voor onze boeren, die de export van bokjes niet meer hoeven te bekostigen en beter voor ons vlees bewustzijn", vertelt hij aan Misset Horeca. "Als we toch vlees blijven eten, dan liever vlees dat we tot onze beschikking hebben."
Om dus deze voedselverspilling tegen te gaan, zet Bijdendijk op zondag 16 april, Eerste Paasdag, het Geitenbokjesdiner op poten in het RIJKS restaurant. Hiermee hoopt de sterrenchef het geitenvlees ook weer op de menukaart te brengen.
Geniet van het Geitenbokjesdiner op 16 april en reserveer alvast een
tafeltje . Vooruit met de geit!