Ede: maatregelen tegen mogelijk rellende supporters uit Arnhem

Foto: ANP

Burgemeester René Verhulst van Ede heeft donderdag een noodverordening ingesteld om te voorkomen dat voetbalsupporters die uit zijn op een vechtpartij naar Ede uitwijken. Die zorg bestaat nu Arnhem maatregelen heeft genomen. Donderdagavond speelt voetbalclub Vitesse in GelreDome een wedstrijd tegen het Belgische Anderlecht.

Arnhem stelde woensdag al een noodverordening in. Er waren sterke aanwijzingen dat de Belgische supporters met steun van Ajax-aanhangers in Arnhem op de vuist wilden gaan met Vitessesupporters,

In Arnhem was het donderdag aan het begin van de middag nog rustig. Volgens een zegsvrouw van de gemeente heeft de politie nog niemand tegengehouden aan de rand van de Gelderse hoofdstad. Volgens Ede zijn er aanwijzingen dat de groepen elkaar nu in die plaats opzoeken. De noodverordening is daarom meteen na het instellen van kracht geworden en geldt tot donderdagavond 23.59 uur.

Op grond van de noodverordening kan de politie kwaadwillende voetbalhooligans bij de grens van Ede tegenhouden en terugsturen. De noodverordening geldt voor de hele, zeer uitgestrekte gemeente en alle dorpen die bij Ede horen.