Populariteit vaarvakanties neemt toe

Foto: Click&Boat

Met het vakantieseizoen van 2019 voor de deur kunnen we het niet ontkennen. Vaarvakanties binnen Europa worden steeds populairder. Steeds meer doelgroepen kiezen ervoor om hun vakantie door te brengen op het water. Niet zo verwonderlijk als je het ons vraagt. Met een boot geniet je namelijk van een ongekende mate van vrijheid en ontspanning. En dat is nou precies waar een goede vakantie aan moet voldoen. Met een vaarvakantie bekijk je jouw Europese vakantiebestemming letterlijk en figuurlijk vanuit een hele andere invalshoek.

Een boot huren was vroeger misschien alleen weggelegd voor vakanties en budgetten in het hogere segment. Tegenwoordig kan iedereen genieten van een heerlijk verblijf op het water. Europa heeft daarbij heel wat mooie kustlijnen te bieden. Als je bijvoorbeeld een boot wilt huren in Kroatië maak je op een betoverende manier kennis met de Adriatische kust. Zeilen is hier dan ook een echte aanrader. Ook Griekenland is bij uitstek geschikt voor een heerlijke vaarvakantie. Welke vakantiebestemming je ook kiest, een boot huren is altijd een goed idee.

Een boot huren voor een vaarvakantie binnen Europa

De populariteit van vaarvakanties binnen de EU laten een flinke stijging zien. Dit heeft te maken met een aantal factoren. In de eerste plaats kiezen steeds meer mensen voor vrijheid, maar dan wel gecombineerd met de nodige luxe. Het boeken van een zeilvakantie of het huren van een catamaran sluit naadloos aan bij deze wensen. Daarnaast krijgt de vakantie veel meer mogelijkheden als er gekozen wordt voor het huren van een boot. Een motorboot huren zorgt er namelijk voor dat je moeiteloos langs de mooie kustlijnen van bijvoorbeeld Italië, Frankrijk of Kroatië kunt varen. Onderweg vaar je langs idyllische eilanden of maak je een tussenstop voor een heerlijke lunch. Ook een boot huren in Griekenland wint steeds meer aan populariteit.

Zeker met de komst van Click&Boat is het huren van een motorboot of zeiljacht eenvoudiger dan ooit. Dit platform brengt bootbezitters en huurders op een toegankelijke wijze bijeen. Daarmee richt Click&Boat zich vooral op particuliere bootverhuur, en dus de deeleconomie. Alleen vorig jaar al maakten meer dan 250.000 mensen gebruik van het platform. Een boot huren via de website van Click&Boat zorgt ervoor dat je wel de lusten van een vaarvakantie ervaart, maar niet de lasten zoals de onderhoudskosten. Zelfs een zeilboot huren met schipper is een mogelijkheid. Dat zorgt voor een onbezorgde vakantie op het water waarbij je niets mist van de mooie landschappen om je heen.

Een ontspannen vaarvakantie in Kroatië of Griekenland

Naast Italië en Frankrijk zijn ook Kroatië en Griekenland populaire bestemmingen voor een vaarvakantie. Hier kun je een zeilboot of catamaran huren, met of zonder schipper, en een onvergetelijke tijd beleven. Deze Europese bestemmingen staan in de top 10 van de echte zeil- of vaarliefhebbers. Dit heeft in de eerste plaats te maken met de mooie vaarroutes die je langs allerlei sfeervolle badplaatsen brengt. Een boot huren in Kroatië zorgt er zelfs voor dat je het recent ontdekte eiland Galesnjak kunt bezoeken. Alleen al de charme van het hartvormige eilandje doet je kiezen voor een vaarvakantie. Je kunt een motorboot huren voor één dag, maar natuurlijk ook voor een langere periode als je niets wilt missen van dit wonderschone gebied.

De populariteit van vaarvakanties in Europese bestemmingen heeft daarnaast ook te maken met gemak en comfort. Mooie badplaatsen of bezienswaardigheden zijn eenvoudiger en sneller per boot te bereiken. Je hebt geen last van het drukke verkeer wat je vooral in Europese vakantiebestemmingen nog wel eens parten kan gaan spelen. Het gemak van het huren van een boot uit zich ook in een meer praktische vorm. Met het huren van een boot hoef je dus zelf geen boot in je bezit te hebben. Je gebruikt de motorboot, catamaran of zeilboot van een particuliere eigenaar. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het vervoer of het onderhoud van de boot. De eigenaar kan zijn boot onderhouden met de vergoeding die je betaald in de vorm van de huur. Ook deze vorm van deeleconomie laat de populariteit van vaarvakanties steeds verder toenemen.

Varen in Europese vakantiebestemmingen met een gehuurde boot

Een vaarvakantie lijkt alles in zich te hebben om volop te kunnen genieten in Europese vakantiebestemmingen. De populariteit beperkt zich daarom ook niet tot één doelgroep. Zowel gedreven watersporters als jonge avonturiers kiezen steeds vaker voor het huren van een boot. Maar, ook gezinnen met kinderen en 50-plussers die optimaal van hun vrije tijd willen genieten kiezen voor particuliere bootverhuur. Met deze toegankelijke manier voor het huren van een boot krijgt een vakantie meer allure en invulling. Met dit gegeven ligt het in de lijn van verwachting dat vaarvakanties ook in de toekomst steeds meer in populariteit gaan toenemen. Dat geldt zeker voor vakantiebestemming binnen Europa zoals bijvoorbeeld Frankrijk, Griekenland, Kroatië en Italië.