Gezonder leven, want gezondheid is het grootste goed

image of fitness equipment on blue background
image of fitness equipment on blue background
Foto:

Gelukkig wordt er steeds meer over gepraat; hoe houden we ons lichaam gezond? Het aantal veganisten neemt toe en we worden ons steeds bewuster van welke producten een giftige werking hebben op ons lichaam. We weten allang dat roken niet gezond is, maar ook zonnebloemolie is bijvoorbeeld niet goed voor het menselijk lichaam. In dit artikel lees je meer over hoe gezondblog.nl jou kan helpen bij een gezondere levensstijl.

Kleine stapjes leiden naar succes

Het heeft geen zin om je keer op keer helemaal in een nieuw dieet te storten. Het is wetenschappelijk bewezen dat je je nieuwe levensstijl dan niet lang volhoudt. Door kleine aanpassingen in je leven eigen te maken, behaal je duurzaam resultaat. En dat is best logisch, want wat is makkelijker; alle suiker uit je leven verbannen, of je dag beginnen met drie glazen water en wat proteïne? Het is belangrijk dat je niet het gevoel krijgt dat je iets niet kan of mag, dan ben je namelijk geneigd om sneller op te geven en je nog extremer te storten op de dingen die je juist probeert te ontlopen.

Op gezondblog.nl lees je meer over het aannemen van de juiste levensstijl. Probeer producten die je gezondheid tegenwerken te vermijden. Mayonaise moet op z’n tijd bijvoorbeeld kunnen, maar dit zit vaak vol met plantaardige omega 6 oliën die ontstekingen stimuleren. Wanneer je je bewust wordt van dit soort details, zul je merken dat de kleinere kwaaltjes die je als normaal bent gaan ervaren, verdwijnen. Ook deodorant is niet je vriend. Natuurlijk willen we allemaal fris ruiken, maar je overbelast je lymfesysteem met de parfum en alcohol die in deodorant zit. Een goede stelregel waar je je aan kunt houden is: gebruik op je huid alleen producten die je zou kunnen eten.

Stel doelen

Je hebt er baat bij om voor jezelf duidelijk te hebben wat je graag wil bereiken; een gezond lichaam, een bepaald vermogen om gewicht te tillen of een goed slaapritme. Vervolgens kun je kijken hoe je daar gaat komen en hoe je een gezonder leven creëert. Daarnaast is het belangrijk om je in te lezen over wat wel en niet gezond is. Er bestaat namelijk soms nog een misconceptie over wat gezond is of wat de beste aanpak is om van overgewicht af te komen. Ook wanneer je al een gezond leven leidt, door gezonde voeding te consumeren, heb je er baat bij om te leren over preventieve gezondheidszorg. Het is namelijk ook belangrijk om voldoende te bewegen, om je lichaam vitaal te houden en ziekten te voorkomen. Om de gezondheid puzzel te leggen heb je namelijk meer puzzelstukjes nodig dan enkel gezonde voeding. Start vandaag nog met een gezonder leven.