Eet deze etenswaren voor stralend witte tanden

Foto: Pexels

Iedereen kent wel de voor de hand liggende methodes om je tanden witter te krijgen: tandpasta, mondspoeling, kauwgom en dure professionele behandelingen. Kan dat niet anders? Jazeker! Introduceer deze etenswaren in je dieet, want zij zorgen voor een stralend wit gebit.

Uien

Voor een frisse adem moet je geen uien eten, maar wel voor witte tanden. Uien bevatten een stofje dat ervoor zorgt dat er minder snel tandplak wordt gevormd. Een extra voordeel is dat je waarschijnlijk sneller je tanden wilt poetsen, omdat je je collega’s niet op een uiengeur wilt trakteren.

Wortels

Harde groenten, zoals wortels en selderij, bevorderen de speekselproductie. Als je een droge mond hebt, heb je meer kans op gaatjes, ontstoken tandvlees, een slechte adem of tandplak. Eet dus wat vaker een wortel als tussendoortje, niet alleen goed voor je tanden, maar ook voor de lijn.

Noten

Noten zijn niet alleen gezond voor je lichaam, maar ook voor je tanden. Dit komt doordat noten je tanden licht schuren. Dit verwijdert tandplak en zorgt voor een wittere lach. Amandelen bevatten ook veel calcium, wat goed helpt tegen tandbederf.

Appelciderazijn

Een van de meest natuurlijke manieren om een witte glimlach te behouden, is door te spoelen met appelciderazijn. Spoel eenmaal daags je mond met twee derde water en een derde appelciderazijn, en gorgel een minuut lang.

Appels

Door regelmatig een appel te eten worden je tanden minder geel. Dat komt door de zuren die in een appel zitten die tandplak verwijderen. Ze bevorderen de speekselproductie, waardoor je je gebit beschermt tegen gaatjes.

Kauwgom

Kauwgom zorgt niet alleen voor een frisse adem. Net als appels en wortelen activeert kauwgom de productie van beschermend speeksel. Kies wel voor suikervrije kauwgom.

Water

Citrusvruchten barsten van de vitamine C, maar ze bevatten helaas ook zuur wat zorgt voor het eroderen van je tandglazuur. Hierdoor krijg je sneller vlekken op je tanden. Drink na het drinken van jus d’orange daarom een glas water, zodat je het meeste zuur van je tanden afspoelt.

Lees ook: