Deze groente- en fruitsoorten hebben de meeste voedingswaarden

02 mei 2018, 16:49 Populair
healthy people woman girl
pixels
Als we van plan zijn om wat gezonder te gaan leven, denken we al snel aan het eten van meer groenten en fruit; in de ochtend een smoothie met banaan en avocado, tijdens de lunch een pompoensoepje en in de avond een extra portie broccoli. Maar bevatten deze groenten ook daadwerkelijk de meeste voedingswaarden?
De uitkomsten van een onderzoek van de William Paterson University in New Jersey zal je doen verbazen. Onderzoeker Jennifer Di Noia maakte een top 20 lijst met groenten en fruit die het hoogste scoren qua voedingswaarden. Zij heeft hierbij gekeken naar zeventien voedingsbestanddelen die essentieel zijn voor onze gezondheid: eiwitten, kalium, foliumzuur, calcium, ijzer, vezels, en de vitamines B1, B2, B3, B6, B12, A, C, D, E en K.
Zie hier de lijst en check of jouw smoothie, soepje of portie broccoli wel zo gezond zijn.

Groenten en fruit met de meeste voedingswaarden:

1. Waterkers
2. Chinese kool
3. Snijbiet
4. Spinazie
5. Witlof
6. Sla
7. Peterselie
8. Romeinse sla
9. Boerenkool
10. Andijvie
11. Bieslook
12. Rode paprika
13. Rucola
14. Broccoli
15. Pompoen
16. Spruitjes
17. Pijpajuin
18. Koolraap
19. Bloemkool
20. Wortelen