Bertens met moeite langs Amerikaanse tiener

Foto: ANP

Kiki Bertens heeft zich met moeite geplaatst voor de derde ronde van het tennistoernooi van Rome. De Westlandse nummer 4 van de wereld versloeg de 17-jarige Amanda Anisimova na ruim 2 uur spelen met 6-2 4-6 7-5.

Anisimova, die verrassend de vierde ronde haalde op de Australian Open dit jaar, was als ‘lucky loser’ toegelaten tot het hoofdtoernooi en won maandag in de eerste ronde van de Italiaanse Elisabetta Cocciaretto. Eigenlijk zou Anisimova, de mondiale nummer 54, het woensdag al opnemen tegen de tien jaar oudere Bertens, maar door regen werd het hele schema een dag opgeschoven.

Bertens won afgelopen week het prestigieuze toernooi van Madrid zonder setverlies, maar in haar eerste partij op het Italiaanse gravel moest de Nederlandse verrassend een set inleveren na een 4-2-voorsprong. Bertens, die tegen het einde van de tweede set het uitschreeuwde van frustratie, wist de partij in de derde set alsnog naar zich toe te trekken. Haar spel met veel onnodige fouten zal haar echter wel wat zorgen baren.

Bertens liet met een kreet van blijdschap merken hoe opgelucht ze was toen ze op matchpoint een ace sloeg. De 27-jarige Nederlandse weet dat ze veel punten voor de wereldranglijst kan pakken in Rome. Nadat ze in 2017 nog de halve finales had bereikt, strandde ze vorig jaar al in de eerste ronde.

Later op donderdag speelt Bertens alweer in de derde ronde, tegen de Française Alizé Cornet of de Spaanse Carla Suárez Navarro. In de kwartfinale wacht mogelijk de nummer 1 van de wereld, Naomi Osaka. De Japanse won haar partij in de tweede ronde van de Slowaakse Dominika Cibulkova (6-3 6-3).