Teunissen aan de start in virtuele Ronde van Vlaanderen

Foto: ANP

Mike Teunissen strijd zondag thuis op de rollenbank om de zege in de Ronde van Vlaanderen. De wielerprof van Jumbo-Visma is een van de dertien wielerprofs die aan de start staan voor de eerste virtuele editie van de Vlaamse koers die vanwege het coronavirus niet kan doorgaan. De renners rijden de laatste 32 kilometer thuis. De virtuele koers is zondag vanaf 15.30 op tv-zender Sporza te volgen.

‘DeRonde2020 – een koers vanuit hun kot’, heet het samenwerkingsverband tussen Flanders Classics en Sporza en technologiepartners Bkool en Kiswe. Andere deelnemers zijn onder anderen de Belgen Remco Evenepoel, Greg Van Avermaet en Teunissens ploeggenoot Wout van Aert. Ook de Italiaan Alberto Bettiol, vorig jaar winnaar van de Ronde van Vlaanderen, en Sunweb-Australiër Michael Matthews zijn erbij.

Alsof er gewoon op de weg gefietst wordt zullen Michel Wuyts en José De Cauwer het commentaar verzorgen. De techniek laat toe dat de tv-kijker ook thuis bij de deelnemende renners kan meekijken wanneer ze op het Bkool-platform de virtuele Oude Kwaremont en Paterberg bedwingen.