Finale WK darts niet op nieuwjaarsdag, mogelijk fans aanwezig

Foto: ANP

De finale van het WK darts vindt tijdens de komende editie op zondag 3 januari plaats. Normaal gesproken wordt de eindstrijd in Londen op nieuwjaarsdag gespeeld. Organisator PDC hoopt dat er publiek aanwezig kan zijn in Alexandra Palace.

Het WK gaat op 15 december van start en loopt dan tot en met 23 december. Het toernooi wordt vervolgens op 27 december hervat en op 3 januari valt de beslissing.

“Hoewel 2020 in veel opzichten een onzeker en ongekend jaar is geweest, is het voor iedereen die bij onze sport betrokken is fantastisch om het WK aan de horizon te zien gloren”, zei PDC-voorzitter Barry Hearn.

“De aankondiging van maandag betekent dat we onze gesprekken met de relevante instanties kunnen intensiveren om hopelijk voor het eerst sinds maart een toernooi met publiek te kunnen organiseren, wat een enorme opsteker zou zijn voor zo veel mensen voor wie dit evenement het hoogtepunt van het jaar is.”

Maandag werd bekend dat vanaf 2 december in Engeland in sommige regio’s tot wel 4000 toeschouwers worden toegelaten tot sportevenementen.