Verstappen: goede test geeft natuurlijk geen garantie

Foto: ANP

Max Verstappen kijkt terug op een goede testdriedaagse in Bahrein. De Red Bull-coureur klokt zondag de snelste tijd op het Formule 1-circuit van Sakhir, nadat hij vrijdag op de eerste testdag ook al de snelste was geweest. Hij reed na de 139 rondjes van vrijdag nog eens 64 ronden. “Het was opnieuw een goede dag en we hebben ons hele programma kunnen draaien”, zei Verstappen.

De Limburger zei dat het van de coureur uit gezien heel lekker ging gedurende de hele test. “Het was een goed weekend, maar dat geeft je natuurlijk geen enkele garantie. Alle teams doen andere programma’s tijdens de testen. We kijken altijd wat we nog kunnen verbeteren aan de wagen en er zijn zeker nog zaken waar we aan kunnen werken, maar dat zullen alle teams hebben.”

Volgens Verstappen zullen ze over twee weken in de derde fase van de kwalificatie van de Grote Prijs van Bahrein pas echt weten waar ze staan. “Maar algemeen gezien kan ik zeggen dat de wagen goed aanvoelt en dat ik ernaar uitkijk om te gaan racen.”

Tegen Autosport zei Verstappen dat het in ieder geval zijn beste pre-seizoenstest is geweest. In de afgelopen jaren was Red Bull aan het begin van het seizoen duidelijk de mindere van Mercedes, dat nu moeizamere testen afwerkte in Bahrein.

Verstappens nieuwe teamgenoot Sergio Perez was enthousiast over de bolide van Red Bull. “Ik denk dat we een goede wagen hebben, maar ik moet nog een heleboel leren om er het maximale uit te kunnen halen. Het maakt niet uit waar we staan in Bahrein, het gaat erom waar we staan in Abu Dhabi”, verwees hij naar de laatste race van het komende seizoen.

Hoofdingenieur Guillaume Rocquelin van Red Bull noemde het een zeer bruikbare testfase. “We hebben een goede basis gelegd van waaruit we verder kunnen bouwen en kijken ernaar uit om over een paar weken terug te keren naar Bahrein.”