Basketballers LA Clippers voor eerst in finale Western Conference

Foto: ANP

De basketballers van LA Clippers hebben voor het eerst in hun historie de finale van de Western Conference in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA bereikt. De Clippers wonnen het zesde duel in de tweede ronde van de play-offs met 131-119 van Utah Jazz en beslisten de reeks met 4-2.

Pas in het laatste kwart namen de basketballers van LA Clippers voor 19.000 fans in het Staples Centre in Los Angeles de leiding over van Utah. Eerder hadden ze nog 25 punten achter gestaan. Terance Mann was met 39 punten de grote man aan de kant van de Clippers, waar Kawhi Leonard wegens een knieblessure ontbrak. Donovan Mitchell maakte evenveel punten voor Jazz.

In de finale van de Western Conference treft LA Clippers Phoenix Suns. De basketballers uit Phoenix hadden eerder al met 4-0 Denver Nuggets verslagen.

Philadelphia 76ers trok tegen Atalanta Hawks in de play-offs van de Eastern Conference de stand gelijk tot 3-3. De basketballers uit Philadelphia wonnen het zesde duel met 104-99 in Atlanta.

Tobias Harris en Seth Curry waren ieder goed voor 24 punten. Trae Young maakte 34 punten voor de Hawks, die proberen voor het eerst in zes jaar de finale van de Eastern Conference te halen. Het beslissende duel is zondag in Philadelphia.

In de andere play-off staat het eveneens 3-3 tussen Brooklyn Nets en Milwaukee Bucks.